سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و از سخنان آن حضرت است ، چون کسى از او پرسید : « رفتن ما به شام به قضا و قدر خدا بود ؟ » پس از گفتار دراز ، و این گزیده آن است : ] واى بر تو شاید قضاء لازم و قدر حتم را گمان کرده‏اى ، اگر چنین باشد پاداش و کیفر باطل بود ، و نوید و تهدید عاطل . خداى سبحان بندگان خود را امر فرمود و در آنچه بدان مأمورند داراى اختیارند ، و نهى نمود تا بترسند و دست باز دارند . آنچه تکلیف کرد آسان است نه دشوار و پاداش او بر کردار اندک ، بسیار . نافرمانیش نکنند از آنکه بر او چیرند ، و فرمانش نبرند از آن رو که ناگزیرند . پیامبران را به بازیچه نفرستاد ، و کتاب را براى بندگان بیهوده نازل نفرمود و آسمان‏ها و زمین و آنچه میان این دو است به باطل خلق ننمود . « این گمان کسانى است که کافر شدند . واى بر آنان که کافر شدند از آتش . » [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :244
بازدید دیروز :3
کل بازدید :147016
تعداد کل یاداشته ها : 268
04/2/16
9:51 ع

مسجد بانیا باشی بلغارستان که با نام مسجد جامع صوفیه نیز شناخته می شود در نیمه دوم قرن شانزدهم احداث شده تا مکانی مقدس برای عبادت مسلمانان باشد . این مسجد که هنوز فعال است به دست معمار برجسته عثمانی سنان ساخته شده و در سال 1576 تاسیس شده است . این مسجد تاریخی نمونه ای از معماری عثمانی است که در مرکز شهر صوفیه واقع شده و به ایستگاه مترو سردیکا نزدیک می باشد . بازدید از مسجد جامع بانیا باشی به عنوان یکی از دیدنی های صوفیه رایگان بوده و گردشگران تور بلغارستان با داشتن پوشش مناسب می توانند وارد آن شده و از قسمت های مختلف آن دیدن کنند .

بانیا باشی یا مسجد جامع صوفیه

از گیراترین قسمت های این مسجد کاشی ها و خوشنویسی های زیبای به کار رفته در تزئینات داخلی آن است و از ان جایی که استفاده از تصویر چهره های انسانی در هنر اسلامی ممنوع است یک کاشی بزرگ با تصویری از کعبه در مسجد Banya Bashi تعبیه شده است . آنچه که در نمای بیرونی مسجد قابل توجه است ، سقف گنبدی شکل آن است که بعد از سقوط کمونیسم به طرح اصلی خود بازگردانده شده است . این گنبد که با خوشنویسی های نفیس تزئین شده دارای 15 متر قطر می باشد و ساختمان مسجد تنها نمونه باقی مانده از یک سقف گنبدی شکل بر پایه مکعب در بلغارستان است .

بانیا باشی یا مسجد جامع صوفیه

این مسجد در زمان شوروی کمونیستی به طور کل تعطیل شد اما پس از استقلال بلغارستان و سقوط شوروی ، بار دیگر صدای اذان از مناره های خوش ترکیب و ساخت آن بلند شد .